Femunden- Røros i kano med DNT ung

Fellestur

Fra dato
31. juli 2020 kl. 09:00
Til dato
2. august 2020 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kano, Dntungtrøndelag, Turkatalog2020_Padletur, Turkatalog2020_Ungtur, Turkatalog2020, Femund
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Trondhjems Turistforening
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
42031
Dette arrangementet er over!

Bli med DNTung Trøndelag til de berømte tømmerrennene i Femund!

Rolige vann, tømmerrenner og elvestryk. Kanoturen i Femundmarka er variert og vakker. Vi bor i henegkøyer, bader, slår leir og koser oss. Husk å pakke tingene dine vanntett, for her det er ingen garanti mot å hvelve!

Vi kommer til å padle fra Sørvika på Femunden til Røros sentrum. Dette er den mest populære padleruta på Femunden. Vi padler via elvestryk, tømmerrenner og mange små vann med øyer rundt omkring.

Dette blir først og fremst en koslig og sosial tur i vakre omgivelser. Overnatting skjer i henegkøye (du kan låne av oss om du ikke har! ) eller under åpen himmel og vi lager maten selv. Vi stiller med hengekøyer, primuser og kanoer.

Du trenger ingen forkunnskaper i padling av kano. På kveldstid kan vi finne på diverse aktiviteter som slakkline (gå på line), klatring i trær, spill, volleyball og kikke på stjernehimmelen.

Nødvendig utstyr:

  • Vanntette og varme klær med et eller flere skift, ullgenser, sokker osv.
  • Eget spiseutstyr, fat, skje, gaffel ol.
  • Sovepose og liggeunderlag
  • Badetøy
  • Rull med søppelsekker for vanntett pakking. NB! Alle klær, sovepose, elektronikk må pakkes 100% Vanntett! Du kan ta 2 stk. søppelsekker, presse ut lufta, og sette på teip eller snøre. Vær forberedt på hvelv med kano.

Dato: 31. juli - 2. august

Sted: Femunden

Aldersgrense: 16 år

Kostnader for denne turen blir kr 1.000 for medlemmer, 1450 ikke medlemmer som inkluderer mat, transport Trondheim-Femunden TR, kanoleie, telt og primuser.

Bli med på en fantastisk tur!

VIKTIG MELDING - COVID19

Grunnet koronasituasjonen har vi innført en rekke smittevernstiltak. Antall plasser på turene er redusert. Det er stor fokus på at 1-meters-regelen mtp avstand til hverandre enkelt kan overholdes til hver tid. Turledere er godt innført i smittevernsregler for aktiviteter, så deltakerne vil bli tatt godt vare på av disse. Informasjon blir gitt underveis på turen.

Alle deltakere må ha med sin egen antibac (det er også desinfiseringsmidler på hyttene.)

Deltakerne må holde seg hjemme hvis de er syke, eller har mistanke om sykdom når de starter på turen - følg myndighetenes råd.

 Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Femunden- Røros i kano med DNT ung

Bli med DNTung Trøndelag til de berømte tømmerrennene i Femund! Rolige vann, tømmerrenner og elvestryk. Kanoturen i Femundmarka er variert og vakker. Vi bor i henegkøyer, bader, slår leir og ...

Kontaktinformasjon: