Topp7 2015 ble en solskinnshistorie

Godt humør på årets Topp7.
Godt humør på årets Topp7. Foto: Asgeir Våg

Trønderværet viste seg fra sin beste side da årets utgave av Topp7 gikk av stabelen søndag 14. juni. Etter   nedbøren i forkant av arrangementet framsto stiene i marka overraskende tørre og fine på selve turdagen og folk storkoste seg ute i marka i etterlengtet solskinn. Litt over 3000 deltakere fullførte årets tur. Nytt av året var Topp1, en løypetrase som er tilrettelagt for barnevogn og elektrisk rullestol. 

Søndag morgen strømmet folk til startområdet ved Trondheim Spektrum og gjorde seg klar for årets utgave av Topp7, Midt-Norges største turarrangement. Da starten gikk tittet solen fram og dannet en perfekt ramme rundt arrangementet.

På grunn av nedbør i forkant av arrangementet var den lengste løypevarianten lagt til Elgsethytta i stedet for til Storheia. Dette var gjort for å unngå for stor belastning på terrenget og for å gi deltakerne bedre stier å gå på. Løypeomleggingen fungerte veldig bra og deltakerne var overrasket over hvor fine og tørre turstiene var. Omelggingene av løypa møtte stor forståelse hos deltakerne selv om enkelte syntes det var synd at de gikk glipp av Storheia. I tillegg til en del mindre justeringer i løypetrasene ellers også, gikk turen motsatt vei i år. Dette gjorde at man fikk mye mindre kødannelse ute i løypa i forhold til tidligere år.

Underveis fikk deltakerne servert bananer, epler, appelsiner, rosinboller og vann. Sport1 og Axel Bruun Sport serverte med sportsdrikke og det ble servert Real Turmat. Subaru og Okkehaug Bil, Visma, Danica Pansjon, Adresseavisen og Sirkus Shopping var alle tilstede og bidro på ulike måter til å berike turopplevelsen for deltakerne. I tillegg takker vi Prima, Idè, Trondheim Bilkollektiv og Friluftsrådet som gode samarbeidspartnere ifm. Topp7.

Vel i mål fikk alle som en, sin velfortjente belønning, årets Topp7-skjorte og Goddie bags med ulike varer samt at alle fikk et gavekort på en gratis overnatting i fjellet. De som fullførte Topp7 for tredje eller femte gang fikk et flott krus i tillegg.

På toppen av Gråkallen.
På toppen av Gråkallen. Foto: Asgeir Våg

Skrevet av Asgeir Våg 14. juni 2015